X
مجتبی عسگری :

«سوگ شفق» یک کار کاملا موسیقایی است

چهارشنبه, 22 شهریور 1402

مجتبی عسگری درباره تجربه خوانندگی در اجرای «سوگ شفق» گفت: اجرای آیینی «سوگ شفق» یک کار کاملا موسیقایی است که از نگاه من تمامی فاکتورهای یک کنسرت کامل در آن دیده شده است. ارکستری بزرگ که از فاکتورهای ارکستر سمفونیک هم برخوردار بوده و در کنار آن کار خوب دیگر عوامل اجرایی هم دیده شد. نکته دیگر انتخاب اشعار است که از ویژگی‌های مهم این کار محسوب می‌شود. در اجرای موسیقایی «سوگ شفق» از اشعار حافظ، مولانا، فردوسی و… در کنار اشعاری که توسط آقای میثم آقایی، شاعر جوان کشورمان سروده شده بود، استفاده شده است و بطور کلی کار به گونه‌ای ارائه شده که می‌توان در قالب شعرهای کلاسیک، واقعه کربلا و این حماسه بزرگ تاریخی را با زبان امروز روایت کرد. نکته قابل توجه این است که اشعار این اجرا متفاوت از سروده‌هایی است که طی این یکی، دو دهه توسط برخی خواننده‌ها یا مداحان شنیده شده است.

عسگری درباره ارتباط و احساس خود در نقش و راوی امام حسین (ع) اظهار داشت:  از کودکی در شب‌های محرم و در محله خودمان در دسته‌های عزاداری شرکت می‌کردم، در تکایا اذان می‌گفتم و قرآن می‌خواندم؛ در برخی از هیات‌ها هم تا دوران نوجوانی نوحه‌خوانی می کردم. در واقع این نوع فعالیت‌ها و اعتقادات از دوران کودکی در درون ما نشات گرفته است و با آنها بزرگ شدیم و اجرای «سوگ شفق» برای من به نوعی تداعی‌کننده آن دوران بود و برایم خیلی لذت‌بخش است که در این ژانر توانستم بازتاب روزهای کودکی خود را در وسعت بیشتری ببینم

 

این خواننده درباره تولید و محتوای اندک در زمینه کارهای آیینی پاسخ داد: ایجاد بستر برای تولیدات انبوه و کیفی نیازمند فرهنگ‌سازی است. موسیقی آیینی، بخش مهمی از موسیقی سرزمین ما است که می‌تواند در مناسبت‌های خاص خود و البته با فاکتورهای خوب اجرا شود. فاکتورهای خوب بدین معنا است که تحریفاتی در آن صورت نگیرد و ما می‌توانیم در این ایام با یک اثر هنری خوب چون موسیقی، واقعه عاشورا را به مردم یادآوری کنیم تا درآن تفکر کنند.

به گفته مجتبی عسگری در ایام محرم و صفر که به موسیقی به نوعی تعطیل است و دستمان خالی است، می‌توان با استفاده از اشعار سعدی، حافظ، مولانا و… که متناسب با ایام عزاداری باشد، موسیقی‌های خوب تولید و اجرا کرد.

این خواننده در پایان درباره اثرگذاری زبان هنر دربیان پیام عاشورا گفت: رسالت هنر انتقال پیام به مخاطب است و ما می‌توانیم با زبان موسیقی این نوع آثار ارزشمند را که الگوی همه مردم است به جهانیان معرفی کنیم. امام حسین(ع) الگو همه جهانیان است و درس آزادی و آزادگی و بزرگ را به ما آموخته و بنابراین می‌توان به جای گفتن رنج‌ها و مصیبت‌های کربلا از ویژگی‌های این امام بزرگ بگوییم و به آن افتخار کنیم.

«سوگ شفق» یک اجرای آیینی به مناسبت اربعین حسینی (ع) بوده و  روایت حماسه کربلا در پنج پرده است که در پرده اول: تقابل خیر و شر، پرده دوم:صبح عاشورا، پرده سوم:بازگشت جناب حُر، پرده چهارم: شهادت حضرت عباس(ع) و پرده پنجم: شهادت امام حسین (ع) را روایت می‌کند. اجرای آیینی «سوگ شفق» با همراهی ارکستر بزرگ متشکل از نوازندگان به رهبری عرفان وکیلی و خوانندگان کر به رهبری سرژیک میرزائیان با خوانندگی مجتبی عسگری(امام حسین (ع))، هادی فیض‌آبادی (حضرت عباس(ع))، سید محسن حسینی (جناب حُر)، امیرحسین سمیعی (عمربن سعد)، محمدرضا صفی (شمر) و ستار روزبه (ابلیس) به آهنگسازی میلاد آقایی است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

چاپ
>