X

تاریخچه انجمن

تاریخچه‌ی انجمن

در تاریخ دهم مهرماه سال هزار و سی‌صد و شصت‌وچهار اساسنامه‌ی «انجمن موسیقی» با عنوان «انجمن هنری حفظ و اشاعه‌ی سرود و آهنگ‌های انقلابی» تهیه و با شماره‌ی ۲۹۶۱ به تصویب اداره‌ی کل ثبت شرکت‌ها رسید. هدف از تأسیس انجمن در ماده‌ی (۱) اساسنامه بدین صورت آمده است: «به منظور اشاعه و اعتلای سرود و آهنگ‌های انقلابی و تحکیم مبانی اصیل آن و ابداع و ابتکاراتی در جهت انقلاب از طریق نوآوری در زمینه‌ی آهنگ و سرودهای انقلابی، انجمن مستقل و غیرانتفاعی و غیردولتی با شخصیتی حقوقی به‌نام «انجمن هنری حفظ و اشاعه‌ی سرود و آهنگ‌های انقلابی، با نظارت وزارت ارشاد اسلامی» تشکیل می‌شود.

«انجمن هنری حفظ و اشاعه‌ی سرود و آهنگ‌های انقلابی» در تاریخ شانزدهم مهرماه سال شصت‌وهشت بنا به تصویب هیئت مؤسس و درج در روزنامه‌ی رسمی به «انجمن موسیقی ایران» تغییر نام یافت. این انجمن تأسیس شد تا اولاً با بخش خصوصی در ارتباط بوده و مسئولیت ورود زیرساخت‌های موسیقی را برعهده گیرد و ثانیاً با تأسیس انجمن، مشکل قانونی دولت در تأمین حقوق و مزایا و نیز حمایت از بخش خصوصی مرتفع شود. براساس اساسنامه‌ی تهیه‌شده‌ی انجمن موسیقی ایران که در سال ۱۳۶۴ به ثبت رسید، هیأت مؤسس انجمن حفظ و اشاعه‌ی موسیقی کشور عبارت بودند از: معاون امور هنری (که در آن موقع آقای سیدکمال حاج‌سیدجوادی این مسئولیت را برعهده داشت)، جناب آقای داوود گنجه‌ای، جناب آقای لاهوتی و مرحوم کیومرث صابری فومنی (گل آقا).

اعضای هیأت مؤسس انجمن عبارت بودند از:

  1. سیدکمال حاج سیدجوادی(معاون وقت امور هنری)
  2. مهدی نعمت‌اللهی
  3. رئیس مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
  4. حشمت سنجری
  5. داوود گنجه‌ای
  6. محمدعلی شکوهی

با توجه به اینکه این انجمن پشتیبانی مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را برعهده داشت، هیأت مؤسس پذیرفت که هیأت امنای متشکل از رئیس مرکز موسیقی به همراه افراد دیگری  با معرفی معاون امور هنری و به انتخاب وزیر تشکیل شود. در این ترکیب رئیس مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی به‌صورت طبیعی به‌عنوان مدیرعامل انجمن انتخاب می‌شد. تا سال ۱۳۶۹ مدیرعامل انجمن همان رئیس مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی بود. در این سال مقرر شد که یک نفر جداگانه به‌عنوان مدیرعامل انجمن منصوب شود که از این تاریخ به بعد دوره‌ی کاری جدید انجمن آغاز شد .

اسامی مدیران عامل انجمن موسیقی ایران از ابتدا تا کنون:

  1. ایرج نعیمایی: از ۱۳۶۹ تا ۱۳۸۵
  2. بابک رضایی: از ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰
  3. علی ترابی: از ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵
  4. بهرام جمالی: از ۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷
  5. علی ثابت نیا: از ۱۳۹۷ تا ۱۳۹۹
  6. علی نیکنام از ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱
  7. امیرعباس ستایشگر از ۱۴۰۱
>