وقتی «سرود» فرصتی برای عیارسنجی جوانان است
سه شنبه, 24 بهمن 1402
نخستین روز از سی و نهمین دوره جشنواره بینالمللی موسیقی فجر در بخش سرود، عصر روز گذشته ۲۳ بهمنماه در کوشک باغ هنر و با اجرای دو گروه سرود برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی جشنواره بینالمللی موسیقی فجر، سالن کوشک هنر روز گذشته میزبان گروهای سرود «ری نوا» و «شمیم یاس» بود.
این اجرا با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود جمهوری اسلامی ایران آغاز شد و در ابتدای این اجرا، مژده لواسانی مجری (صدا و سیما) به روی صحنه آمد و پس از خوشآمدگویی به حضار داخل سالن، از گروه پسران «ری نوا» به سرپرستی حمید محمدی شمیرانی دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.
گروه پسران «ری نوا» در ابتدای این اجرا قطعه «منجی» با شعری از اسماعیل شبرنگ و آهنگسازی و تنظیم وحید اختری را اجرا کردند.
سپس قطعه «انتقام سخت» اجرا شد که این قطعه به سه زبان عبری، فارسی و عربی بود. شاعر بخش عبری این قطعه آقای علیزاده و شاعر بخش عربی آن نیز از مرتضی آلکثیر بود و بخش فارسی این قطعه را نیز حسین رضاییان سروده است. قطعه «سربند سرخ» نیز قطعه پایانی گروه نی نوا بود.
مهدی چراغی، محمدرضا شفیعی، امیرمحمد حاتم خانی، محمدمهدی امیدی، امیرعلی یارمحمدی، سید ابوالفضل طبایی، سیدعلی سیدبرزگر، محمدحسین کریمی، سیدمحمد میراسماعیلی، علی عیناللهی، علیرضا جباری، امیرعباس عبدالله، محمدصادق فرهمند، محمدجواد غلامی و امیرحسین علیزاده به سرپرستی حمید محمدی شمیرانی اعضای گروه «ری نوا» را تشکیل دادند.
حمید محمدی شمیرانی سرپرست گروه سرود «ری نوا» در گفتگویی کوتاه در مورد اجرای این گروه در جشنواره موسیقی فجر گفت: ما امروز توفیق داشتیم که به عنوان اولین گروه در بخش سرود سی و نهمین جشنواره موسیقی فجر اجرا داشته باشیم و اعضای گروه توانستند سه قطعه را به خوبی و زیبایی اجرا کنند و خوشبختانه اجرای خوبی را از گروه ری نوا شاهد بودیم. از نظر بنده از لحاظ فنی اجرای گروه هیچ مشکلی نداشت و تمام قطعات را بدون نقص و بسیار عالی اجرا کردند و همچنین به گروه «شمیم یاس» نیز تبریک میگویم که اجرای بسیار خوبی داشتند. امیدواریم هر گروهی که از نظر حضار گرامی شایسته تقدیر بودند، انتخاب شود و برای تمامی گروههای شرکتکننده در این جشنواره آرزوی موفقیت دارم.
وی همچنین در مورد فعالیتهای این گروه نیز بیان کرد: گروه ری نوا در بخش پسران بیش از ۴ سال و در بخش دختران نیز بیش از ۱ سال است که فعالیتهای خودش را آغاز کرده و در این مدت بیش از ۹۰ قطعه تولید کردیم و در کنار آن نیز قطعات زیادی را به صورت تصویری عرضه کردیم که برای هر کدام از این تولیدات زمان زیادی گذاشته شد و قدردان تمام اعضای گروه «ری نوا» هستم که با سن و سال کمی که دارند، با همت و غیرت مردانهای که دارند، در این عرصه فعالیت میکنند و دوست دارند که برای جامعه فرهنگی کشور مفید باشند.
شمیرانی در پایان در مورد اهمیت برگزاری بخش سرود در جشنواره موسیقی فجر خاطرنشان کرد: بخش سرود جشنواره موسیقی فجر، بخش بسیار خوبی است و کودکان و نوجوانان علاقهمند به این عرصه در چنین جشنوارههایی عیار خودشان را میسنجند و متوجه میشوند که چقدر آمادگی برای اجرای زنده بدون عیب و نقص در جشنوارهها دارند و با حضور در چنین جشنوارههایی تجربه کسب میکنند و در آینده نیز میتوانند از این تجربهها استفاده کنند.
پس از اجرای گروه «ری نوا»، نوبت به اجرای گروه دختران «شمیم یاس» به سرپرستی فاطمه سادات قاضوی رسید و مژده لواسانی از این گروه دعوت کرد تا به روی صحنه بیایند و قطعات خود را اجرا کنند.