X

فراخوان هفتمین جشنواره موسیقی کُردی منتشر شد

چهارشنبه, 6 تیر 1397

به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان از برگزاری هفتمین جشنواره ملی موسیقی کردی در استان خبرداد وگفت: این جشنواره در دو بخش مسابقه و جنبی در سال جاری برگزار می شود.

جلال قلعه شاخانی امروز چهارشنبه در جمع تعدادی از خبرنگاران استان در سنندج گفت: این اداره کل با حمایت معاونت امورهنری ودفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی و همکاری انجمن موسیقی ایران شعبه استان اقدام به برگزاری هفتمین دوره جشنواره ملی موسیقی کردی می کند.
وی با اشاره به اینکه این جشنواره در دو بخش مسابقه و جنبی برگزار خواهد شد، عنوان کرد:  این جشنواره به منظور فراهم کردن زمینه ی مناسب برای ترویج گنجینه ی ارزشمند موسیقی کردی و ارج گذاری به تلاش هنرمندان این حوزه برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه بخش مسابقه شامل  آواز و نوازندگی است، عنوان کرد: آوازهای موسیقی کردی شامل اجرای مقام، بیت، لاوک، حیران، سیاوچمانه، آوازهای خانواده گورانی  و یا دیگر آوازهای رایج درسنت موسیقایی منطقه ی شرکت کننده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان ادامه داد: سازهای بادی هم شامل شمشال، سرنا، نرمه نای، دوزله، قشمه، سازهای زهی(تنبور، دوتار، دیوان، عود، کمانچه) و سازهای کوبه ای هم دهل، تنبک، دایره از دیگر بخش های مسابقه ای این جشنواره است.
قلعه شاخانی با بیان اینکه بخش مسابقه در سه رده سنی برگزار می شود، گفت: رده سنی «الف» ۱۴ تا ۱۷ سال(متولدین سال های۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳)، رده سنی «ب» ۱۸ تا ۲۲ سال(متولدین سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۷۵) ورده سنی «ج» ۲۳ تا ۲۸ سال(متولدین سال های ۱۳۷۴ تا ۱۳۶۹) می توانند در بخش مسابقه شرکت کنند.
وی ادامه داد: متقاضیانی که سن آنها کمتر از ۱۴ سال است در صورت آمادگی و توانایی می توانند در رده سنی «الف» با ارسال مدارک شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه داوری نهایی درهر بخش و در هر رده سنی جشنواره، به طور جداگانه  انجام می شود، بیان کرد: در بخش گروه نوازی هم تعداد اعضا گروه حداقل چهار و حداکثر هشت نفر باشند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با بیان اینکه حداقل سی دقیقه اجرای گروه (تصویری)  برای داوری به جشنواره ارسال شود، افزود: گروه باید آمادگی دو اجرای چهل وپنج دقیقه ای را در زمان برگزاری جشنواره داشته باشد.
قلعه شاخانی ادامه داد: اولویت پذیرش با گروه هایی است که از گونه ها ی بخش آوازی وسازهای مندرج در فراخوان (بخش مسابقه) خلاقانه بهره بگیرند و تنوع  در ساز آرایی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کلام قطعات آوازی متآثر از ادبیات کلاسیک و وزین کردی باشد، اظهارداشت: نیاز است شعر قطعات آوازی (تایپ شده) به همراه مدارک ارسال شود.
وی مهلت ارسال  آثاربه دبیرخانه جشنواره را تا  ۲۰ آبان ماه امسال خواند و بیان کرد: نتایج آثار راه یافته به جشنواره  ۱۴ آذر ماه اعلام و ۴ تا ۶  دی ماه هم جشنواره در سنندج برگزار خواهد شد.
چاپ
>