با هنرنمایی استاد اسداللهی موسیقی آذری گرمابخش دومین شب ارسباران شد
چهارشنبه, 25 بهمن 1402
دومین روز برگزاری سیونهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر با نوای موسیقی آذربایجانی وحید اسداللهی، پدر نقاره ایران از اردبیل و موسیقی مقامی هنرمندان برجسته خراسان رضوی و خراسان شمالی میزبان مخاطبان شد.
به گزارش روابطعمومی جشنواره موسیقی فجر، فرهنگسرای ارسباران در دومین روز برگزاری سیونهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر، با حضور گرم مخاطبان و استقبال آنها از اجرای موسیقی آذربایجانی وحید اسداللهی، پدر نقاره ایران و نخستین تکنواز خارجی نقاره در ارکستر فیلارمونیک باکو و همچنین هنرنمایی نوازندگان برجسته موسیقی مقامی استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی همراه بود.
اجرای موسیقی آذربایجان با حضور وحید اسداللهی و گروه او آغازبخش دومین روز جشنواره در فرهنگسرای ارسباران بود.
اجراهایی که با تلفیق سازهای سنتی و مدرن و نواهای متفاوت شور و نشاط را در میان شنوندگان برانگیخته و در پایان منجر به تشویق ایستاده گروه موسیقی از طرف مخاطبان شد.
وحید اسداللهی، در ابتدای سخنانش با اشاره به وظیفه موسیقی گفت: وظیفه موسیقی تنها نواختن ردیف نیست. ما در اجرای خود ردیف را با ریتم به مخاطب منتقل کردیم تا او بدون خستگی پیگیر موسیقی شود. قرار نیست از ابتدا با نواختن موسیقی شاد، مخاطبان را درگیر کنیم. ما باید مخاطب و ذائقه او را بشناسیم.
او با تاکید بر اهمیت توجه به مخاطب افزود: ما باید با ترکیب موسیقی سنتی و موسیقی مدرن همه نسلها به ویژه نسل جوان را با خود همراه کنیم و فارغ از تعصبات موسیقی سنتی و مدرن را برای مخاطبان بهروزرسانی کنیم.
این نوازنده توضیح داد: موسیقی نواحی خوانندهسالار نیست، این موسیقی ساز محور است. موسیقی استاد ندارد؛ ردهبندی دارد. تاریخ به ما نشان میدهد موسیقی در نواحی مختلف براساس آداب، فرهنگ و حتی آب و هوای اقلیمی که نوازندگان در آن زندگی میکنند؛ شکل گرفته است.
وحید اسداللهی گفت: خوشبختانه امسال برگزاری جشنواره موسیقی فجر با نظم و دقتی بیش از سالهای قبل شکل گرفته است. اینکه گروه با فضایی آماده برای اجرا روبرو شود و دغدغهای برای جزئیات نداشته باشد، بسیار ارزشمند است و البته هیچگاه نباید سهم بزرگ این رویداد هنری در معرفی موسیقی اقوام و نوازندگان آن را به مخاطبان نادیده گرفت.
او در پایان تاکید کرد: قطعا موسیقی نواحی و نوازندگان آن نیز مانند موسیقی پاپ باید سهمی در تبلیغات شهری داشته باشند. تبلیغات قطعا در شناخت هنرمندان و ایجاد جریانی برای به یاد ماندن موسیقی نواحی اثرگذار است.
وحید اسداللهی (سرپرست گروه، نوازنده نقاره)، مراد اسداللهی (نوازنده گارمون)، رضا اسداللهی (نقاره، پرکاشن)، تارا موسوی (پرکاشن)، افشار نامور (تار آذری)، فرامرز جوادی (گیتار)، فرزاد معمر (کیبورد)، حسین جعفری و حسین ملکیزاده (خواننده) و ماندانا غفاری (نوازده پیانو) نوازندگان این گروه موسیقی را تشکیل میدادند که قطعات «خانلری»، «بیرکله سوزون-یوخ دیرسن»، «عزیزیم-ساوالان»، قطعات ترکیبی از کوردی افشاری، سهگاه، سلیمانی و چهارگاه، «تئللرینه-گل گل» را نواختند و با همراهی خوب مخاطبان روبرو شدند.