X
هیأت داوران مطرح کردند:

از توجه به عملکرد جوانان در آینده تا حفظ موسیقی اصیل و نواحی ایران

پنجشنبه, 17 مرداد 1398

، تالار رودکی در دهمین روزجشنواره ملی موسیقی جوان از نوازندگان ترکمن و کتول در بخش های دوتار، آواز و دوتار، کمانچه و شمشاد میزبانی کرد و نفرات راه یافته به مرحله نهایی در مقابل هیأت داورانی متشکل از مجید تکه، ابراهیم جرجانی و آرازمحمد شیرمحمدلی در بخش موسیقی ترکمن و محمدرضا برزگر و سید احمد حسینی در بخش کتول قرار گرفتند و به اجرای قطعات خود پرداختند.

باید کاری کنیم تا عملکرد نوازندگان جوان در آینده بهتر شود

محمدرضا برزگر عضو هیأت داوران در بخش موسیقی کتول، در مورد اجراهای این دوره از جشنواره گفت: نخستین باری بود که در جشنواره موسیقی جوان در بخش موسیقی کتولی نماینده داشتیم و در این رقابت ده نفر از نونهالان، نوجوانان و جوانان کتول در رشته‌های دوتار، آواز و شمشاد به دور نهایی راه پیدا کردند. در مجموع اجراهای خوبی را شاهد بودیم اما نوازندگان باید تلاش بیشتری کنند تا نتایج قابل قبول‌تری بگیریم.

وی در مورد نقاط ضعف نوازندگان نیز بیان کرد: به دلیل اینکه نوازندگان در سنین پایین ساز می‌نوازند، باید روی آن‌ها علمی‌تر و اصولی‌تر کار کنیم تا نقاط ضعفشان برطرف شود. در حال حاضر نوازندگان کمی به سمت موسیقی غربی و کلاسیک رفته‌اند و این موضوع به موسیقی اصیل و بومی ایران لطمه خواهد زد و ما به عنوان بانیان این موسیقی باید کاری کنیم تا عملکرد نوازندگان جوان در آینده بهتر شود.

برزگر در مورد آموزش نوازندگان زیر نظر اساتید برجسته کشور نیز گفت: در هر ناحیه از ایران اساتید بزرگسال و دارای رزومه وجود دارند که به عنوان پیشکسوت مشغول به تدریس هستند و جوانان و نوجوانان باید از این عزیزان استفاده کنند تا به نتیجه برسند. در تمام رده‌های سنی نوازندگان خوبی حضور داشتند اما در هر رده یک یا دو نفر از نوازندگان در حد عالی بودند و کارشان بسیار چشمگیر بود.

محمدرضا برزگر در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان نیز خاطرنشان کرد: جشنواره موسیقی جوان یک رویداد بسیار مهم است. رویکرد مسئولین خوب است و باید حمایت‌های بیشتر و جدی‌تری شود و راهکارهای جدیدی اعمال شود تا انشاالله نقاط ضعف برطرف شود. مطمئنا جشنواره موسیقی جوان مشوق و مروج خوبی برای خانواده‌ها مخصوصا در بخش موسیقی نواحی است.

برگزاری چنین جشنواره‌ای باعث می‌شود که نوازندگان جوان به سمت موسیقی نواحی و اصیل ایرانی بروند

سید احمد حسینی دیگر عضو هیأت داوران در بخش موسیقی کتول در مورد اجراهای روز دهم جشنواره موسیقی جوان گفت: کیفیت اجراها به نسبت گروه‌های سنی که در این جشنواره شرکت کردند و مدت زمانی که موسیقی کار کرده‌اند، خوب و قابل قبول بود و همین موضوع باعث شد که تلنگر جدی به موسیقی کتول وارد شود که نوازندگان جوان در چنین جشنواره‌هایی شرکت کنند و موسیقی خودشان را ارائه دهند و همچنین باعث می‌شود در سال‌های آینده شرکت‌کنندگان بیشتری از منطقه کتول در این جشنواره حضور داشته باشند. ضمن اینکه بنده به شخصه از نوازندگان رده سنی ج نسبت به مابقی رده‌ها رضایت داشتم.

وی در مورد نقاط ضعف نوازندگان نیز افزود: نقاط ضعف نوازندگان بیشتر در تکنیک‌های نوازندگی بود. هر سازی در هر منطقه در قسمت دست راست و چپ تکنیک‌های خاصی دارد. در این دوره از جشنواره در بخش دوتار، در ریتم و تکنیک‌ها عده زیادی از نوازندگان در قسمت دست راستشان ضعیف بودند و انگشت‌گذاری‌هایشان خوب نبود. همچنین اشاره‌ها و ویبره‌هایی که توسط دست چپ بر روی دسته ساز اجرا می‌شود، خوب نبود. ضمن اینکه عده زیادی از نوازندگان هنوز مقام‌ها را نمی‌دانند و امیداریم که این نواقص در دوره‌های آینده برطرف شود.

حسینی در پایان در مورد برگزاری جشنواره موسیقی جوان نیز خاطرنشان کرد: برگزاری جشنواره موسیقی جوان بسیار خوب است و قطعا می‌تواند به پیشرفت نوازنده‌ها کمک کند. متأسفانه در چند سال گذشته نوازنده‌ها به موسیقی غربی روی آورده‌اند و برگزاری چنین جشنواره‌ای باعث می‌شود که نوازندگان جوان به سمت موسیقی نواحی و اصیل ایرانی بروند و امیدواریم که این جشنواره در سال‌های آینده نیز تداوم داشته باشد.

چاپ
>