X

یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان آغاز شد

پنجشنبه, 9 شهریور 1396

نخستین روز از جشنوارۀ ملی موسیقی جوان، ویژۀ ساز تار صبح روز هشتم شهریور با حضور علی مرادخانی (معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)، فرزاد طالبی (مدیرکل دفتر موسیقی)، بهرام جمالی (مدیرعامل انجمن موسیقی ایران)، هومان اسعدی (دبیر جشنواره)، و استادان حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، بهروز همتی و اهالی موسیقی و رسانه افتتاح شد.

به گزارش  روابط عمومی یازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان، بهرام جمالی در ابتدای مراسم ضمن تشکر از حاضرین گفت: با اولین روز از یازدهمین جشنوارۀ ملی موسیقی جوان در خدمت شما عزیزان هستیم که با تلاش شبانه‌روزی بزرگ‌ترین استادان موسیقیِ کشور و حضور بیش از هزاروپانصد نفر از هنرمندان موسیقی جوان در حوزۀ موسیقی دستگاهی، موسیقی کلاسیک، و موسیقی نواحی ایران برگزار می‌شود. تشکر و سپاس از همۀ همکاران و استادان محترم برای تمام زحماتشان تشکر می‌کنم و امیدورام که جشنوارۀ پرشوری را شاهد باشیم و همین‌طور شاهد هنرنمایی هنرمندان جوان در حوزه‌های مختلف موسیقی کشور باشیم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: سپاسگزاری ویژه از جناب آقای علی مرادخانی، معاونت محترم امور هنری وزارت ارشاد و استادان محترمی که از احساس و جان‌شان مایه گذاشتند تا جشنواره هرچه بهتر برگزار شود. این روز را به همۀ دوستان تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم که تا پایان جشنواره ما را همراهی کنند. با آرزوی توفیق برای همۀ عزیزان.

نکتۀ حائز اهمیت اولین روز جشنواره، ویژۀ تار، حضور پُررنگ نوازندگانِ جوان از شهرستان‌های مختلف کشور بود. در سئانس اول شرکت‌کننده‌های رده‌های سنی الف و ج به شرح ذیل به اجرا پرداختند:

نیلوفر حسن‌کریم، صباسادات حسینی، سینا سلطان‌پور، آرمان سیف‌نژاد، آریا شعبانی، آرشام عباس‌پور، علیرضا غلامیان، اشکان نایبی، سیدعلی نظام‌الدینی در ردۀ سنی الف و سیدحسین آستانداری، فرزاد سلطانی، امیرعلی فروشانی، سیداحمد مجابی در ردۀ سنی ج.

پس از یک ساعت آنتراکت، نوبت به اجرای هنرمندان ردۀ سنی «ب» رسید که طبق نظر استادان، نسبت به دو ردۀ سنی دیگر بهتر روی صحنه ظاهر شدند. همچنین تعداد حاضرین در این سئانس بیشتر از دو ردۀ دیگر بود. همچنین علی‌اکبر صفی‌پور، مدیرعامل بنیاد رودکی، ضمن خوشامدگویی به استادان و داوران بخش تار و عوامل اجرایی جشنواره، برای تماشای اجراها حضور پیدا کرد. شرکت‌کنندگان این ردۀ سنی عبارت بودند از: آرمان توکلی، آناهیتا رمضانی، سینا غمگسار، بیتا مالکی، محمد مسعودی، آریا مهدوی، غزل همایونی، مازیار یکتایار، محمدرضا یونسی.

یکی از موفق‌ترین جشنواره‌هاست

علی مرادخانی، معاون امور هنری وزارت ارشاد در مورد این جشنواره گفت: یکی از موفق‌ترین جشنواره‌هایی که در طول این سال‌ها داشتیم همین جشنوارۀ موسیقی جوان است و من از سال‌ها قبل این جشنواره را دنبال می‌کردم. در واقع طرح و ایده‌ی آن را در زمانی که در دفتر موسیقی بودم با دوستان مطرح کردیم تا مجموعه‌ای از فعالیت‌ها را به صورت تخصصی جدا کنیم و آهسته‌آهسته آنها را به یک جریان کاری تبدیل کنیم.

مرادخانی در ادامه افزود: وقتی جوانان وارد عرصه شوند می‌توانیم امیدوار شویم که در آینده فعالیت‌های مهمی انجام دهند و کارها را در دست بگیرند.

وی همچنین عنوان کرد: خوشبختانه جشنوارۀ موسیقی جوان تا به امروز ادامه پیدا کرده است و هم‌اکنون شاهد دوره یازدهم آن هستیم هرچند برخی سال‌ها وقفه‌هایی نیز در روال برگزاری آن اتفاق افتاد اما من خوشحال هستم که بگویم در سال‌های اخیر ما توانستیم بخش موسیقی نواحی را نیز به این جشنواره اضافه کنیم، چراکه من فکر می‌کردم اگر این بخش را وارد کار کنیم تبدیل به یک جریان تأثیرگذار در آینده خواهد شد و روی حوزۀ کاری آن نیز تأثیر مستقیم می‌گذارد.

معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشبختانه طبق گزارش‌هایی که به من داده‌اند شاهد استقبال بسیار خوبی از بخش موسیقی نواحی و هم از سایر بخش‌ها هستیم و جوان‌های بسیار فوق‌العاده‌ای در جشنواره شرکت کرده‌اند. حتی در موسیقی دستگاهی جوان‌ها و نوجوان‌هایی را می‌بینیم که تمام ردیف موسیقی دستگاهی را از حفظ هستند و این بسیار جالب توجه است.

علی مرادخانی همچنین گفت: امیدوار هستم روز به روز جشنوارۀ موسیقی جوان با حضور موزیسین‌های جوان پیشرفت داشته باشد و ما شاهد فعالیت‌ها و موفقیت‌های آنها در عرصه‌های مختلف فرهنگی و به‌ویژه در اجراهای صحنه‌ای و ضبط‌های موسیقی باشیم.

مرادخانی همچنین دربارۀ حمایت از برگزیدگان جشنوارۀ موسیقی جوان پس از جشنواره گفت: من با اساتید و دوستان جلساتی را در طول جشنواره خواهیم داشت و همچنین از بخش‌های مختلف این جشنواره قطعاً دیدن خواهم کرد تا به این جمع‌بندی برسیم که برای این استعدادها پس از جشنواره چه کار مهمی می‌توانیم انجام بدهیم. طی جلسات با اساتید و دوستان و شنیدن نظرات مختلف درباره ادامه راه این استعدادها تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

آموزش یکدست نیست

حسین علیزاده از داوران بخش تار این دوره از جشنواره در مورد این دوره از جشنواره گفت: نکتۀ مثبت این است که شرکت‌کنندگان از سراسر ایران در جشنواره شرکت می‌کنند و گاهی برگزیدگان از شهرستان‌های دور هستند. این موضوع نشان‌دهندۀ این است که این افراد یا در تهران آموزش دیده‌اند و یا امکانات لازم در شهرستان‌شان وجود داشته است. اغلب نیز امکانات لازم را در شهرستان خود داشته‌اند و شاگردان خوبی تربیت شده‌اند.

وی در مورد وضعیت آموزش در کشور توضیح داد: یک‌دست نبودن آموزش نقطه ضعفی است که به سیستم کلی برنامه‌ریزی فرهنگی و هنری مربوط می‌شود. دانشگاه‌ها، هنرستان‌ها و تمام مراکز آموزشیِ دولتی هیچ یک با هم هماهنگ نیستند. بیشتر سلیقۀ شخصی به جای یک برنامۀ جامع و کامل حاکم است. ارگان‌ها در زمینۀ موسیقی بسیار ناهماهنگ هستند و معیارهای علمی و هنری غالب نیستند. از همین رو آموزش یکدست نیست. اگر چهره و فرد خوبی از میان‌شان پیدا می‌شود به‌خاطر دلسوزی اشخاصی است که در آموزش بدون درنظرگرفتن سلیقۀ شخصی و با اصول کار می‌کنند.

جشنوارۀ ملی موسیقی جوان از تاریخ ۸ شهریور با ساز تار آغاز بکار کرده و تا ۲۷ شهریور در تالار رودکی و تالار وحدت ادامه خواهد داشت.

چاپ
>