حدادی ادامه داد: قطعاً نوازندگان ما پیشرفت میکنند و شرکت در جشنواره انگیزه بسیار قوی را در آنها ایجاد میکند ولی نتیجهگیری درستی از جشنواره وجود ندارد. نفرات برگزیده باید مورد حمایت قرار بگیرند و آنسامبلهایی با حضور این نفرات تشکیل شود تا بتوانند در کنار هم همنوازی کنند و تجربه کسب کنند که متأسفانه این اتفاق به دلایل مختلف رخ نمیدهد.
او تأکید کرد: انجمن موسیقی وظیفه خطیری بر عهده دارد و بسیار هدفمند عمل میکند. فقط انتظار دارم نفرات برگزیده را حمایت کنند.
سطح جشنواره هم در حال بالا رفتن است
نوید افقه در خصوص ارزیابی کمی و کیفی جشنواره دوازدهم توضیح داد: تنبک و سنتور از پرطرفدارترین سازهای ایرانی هستند و به طبع در این جشنواره هم بیشترین تعداد شرکتکنندگان را داشتند. رقابتها در این دو ساز بسیار نزدیک بود. فکر میکنم کسانی که تا این سطح بالا آمدهاند برندهاند و اگر آن سه نفر هم انتخاب شوند، به این معنا نیست که سایر نفرات کار خوبی را ارائه نکردهاند. حس میکنم اگر بخواهیم نسبت به دورههای گذشته به آسیبشناسی درست و دقیق برسیم، کمکم باید رپرتوآرها را تغییر بدهیم و نکات متفاوت و مهمتری را مطرح کنیم. در نهایت باید هنرمندان جوان را با سؤالهای تازهای در موسیقی مواجه کنیم که نشان دهیم سطح جشنواره هم در حال بالا رفتن است. باید میزان خواستههایمان از هنرمندان جوان را افزایش بدهیم. نکته مهم این است که باید خواستههایمان را پیش از برگزاری جشنواره مطرح کنیم تا جوانان ما بهاندازه کافی فرصت آزمونوخطا را داشته باشند.
افقه اضافه کرد: در نتیجه باید سطح توقعاتمان را نسبت به مسائل تئوری و عملی در نوازندگی جوانان افزایش دهیم، ولی حس میکنم به لحاظ تکنیک و سنوریته دست و استانداردها در ردههای نهایی، شاهد یک جهش حرفهای در گروههای سنی الف و ب هستیم و آنها بسیار متبحرانه مینوازند.
او ادامه داد: نهاد انجمن موسیقی با مدیریت آقای اسعدی بسیار کاربلد است و یکی از دلایل حضور من در جشنواره بهعنوان داور، نحوه مدیریتی صحیح ایشان است.
دیدگاه من نسبت به تنبک با نظر نوازندگان جوان کمی متفاوت است
مهدی خاکساران در خصوص روند برگزاری جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: عموماً سیستم نوازندگی تنبک از گذشته تا به حال دچار تغییرات شدیدی شده است، به طوری که دیگر رنگ و بویی از اصالت گذشته را ندارد. من موافق این سبک از نوازندگی نیستم. انتظار داشتم با نظر اساتید، اتودهای مختلف از کتابهای تخصصی انتخاب میشد و شرکتکنندگان آنها را اجرا میکردند تا دچار بحثهای سلیقهای نشویم. به همین دلیل عموماً تا این جای کار سعی کردهام در مورد نوازندهها نظر ندهم و بیشتر با توجه به المانهای شاخص امتیاز دادهام، چون شناخت و دیدگاه من نسبت به تنبک با نظر نوازندگان جوان کمی متفاوت است و به نظرم تغییر و تحولات در سیستم جدید اصلاً منطقی نیست.
دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان از ۲۲ مرداد تا ۱۷ شهریور در دو بخش در فرهنگسرای نیاوران و تالار رودکی برگزار میشود.