نشست خبری مدیران ارکستر شهر تهران برگزار شد
سه شنبه, 11 خرداد 1395
صبح امروز ۱۱ خرداد نشست خبری مدیران ارکستر شهر تهران با حضور امیر عبدالحسینی، جلال تهرانی، حمید متبسم، شهرام میرجلالی، میلاد کیایی، فیروزی، بابک ربوخه، هادی منتظری و اهالی رسانه برگزار شد.
امیر عبدالحسینی، معاون هنری سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران صبح امروز در نشست خبری مدیران ارکستر شهر تهران گفت: «سال ۹۴ سال خوبی برای موسیقی این سازمان بود. ما برنامههای متنوعی برگزار کردیم و امیدواریم که چنین برنامههایی امسال هم با قوت بیشتری انجام بپذیرد.
وی در مورد فعالیتهای این سازمان افزود: «برگزاری ویژهبرنامهی «آوای دوست» با حضور هنرمندان پیشکسوت، برگزاری ۱۸۱ کنسرت در فرهنگسراهای ابنسینا، بهمن، فردوس و ارسباران، انتشار آلبوم «حضرت خورشید» با موضوع حضرت علی (ع)، انتشار آلبوم «دوشنبه کربلا» ویژهی ایام محرم و صفر با صدای استاد دولتمند خلف، انتشار آلبوم ردیف سنتی «آواز ایران» با هنرمندی علی جهاندار، انتشار یک اثر ویژه با حضور هنرمندانی چون فؤاد حجازی و اشعار فاضل نظری، برپایی جشنوارهی موسیقی «پیامبر مهربانی» با ۶۸ اجرا در فرهنگسراهای شهر تهران، شکلگیری گروههای موسیقایی مختلف در فرهنگسراهای ارسباران، بهمن، امید و بهاران، شکلگیری گروه موسیقی «نغمهی شهر» به سرپرستی بابک ربوخه با هنرمندی همکاران سازمان فرهنگی هنری شهر تهران و تشکیل ارکستر شهر از جمله برنامههایی بود که در سال گذشته انجام دادیم و امیدواریم بتوانیم خدمتگزار شایستهای برای هنرمندان موسیقی باشیم.»
اسماعیل تهرانی، رهبر ارکستر شهر تهران، با تقدیر از تشکیل چنین مجموعهای توسط شهرداری تهران به تعطیلی ارکستر سازهای ایرانی اشاره کرد و گفت: «تیرماه سال ۹۴ ارکستر سازهای ملی ایران یک بار و برای آخرین بار بدون هیچ زمینهای در تالار وحدت تهران روی صحنه رفت. متأسفانه با توجه به اینکه از اقبال چندانی برخوردار نشد، چراغش بعد از یک اجرا خاموش شد. اما این بار به همت مدیران سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از جمله آقایان بابک ربوخه، امیر عبدالحسینی و محمود صلاحی از من خواسته شد این ارکستر را مجدداً با نام «ارکستر شهر» راهاندازی کنم و امیدوارم این فضا ادامه داشته باشد.»
وی تأکید کرد: «ماندگاری این هنر مهجور که در طول تاریخ به آن بیحرمتی و بیتوجهی شده، روشن کردن یک چراغ برای جوانان مرز و بوم، و شناساندن موسیقی ایرانی به ملتهای شرقی و غربی از اهداف ارزشمند برپایی ارکستر شهر تهران است که امیدوارم چنین مجموعهای استوار به راه خود ادامه دهد.»
میلاد کیایی، نوازندهی پیشکسوت سنتور و عضو شورای فنی ارکستر شهر تهران، کوتاه گفت: «با عشق و علاقه در مجموعه ارکستر شهر تهران حضور پیدا کردهام و هر نوع کمکی برای تشکیل آن خواهم کرد.»
حمید متبسم، آهنگساز و نوازندهی تار و سهتار و عضو دیگر شورای ارکستر شهر تهران گفت: «برای من بسیار اتفاق بزرگی است که این بار کار به دست کسی افتاد که باید میافتاد. به هر حال پرداختن به فرهنگ و حمایت از آن جزو وظایف شهرداریها و دولت است. متأسفانه با وجودی که هنرمند باید یک گام از مخاطب جلوتر باشد اما قالب آن عوامگرایی و نگاه به مشتری است؛ یعنی موسیقیای خوب است که مشتری بیشتری داشته باشد. در حالی که همه باید به این موضوع توجه داشته باشیم که شرط پیروزی، تعداد مخاطب نیست. بنابراین تصور میکنم ارکستر شهر تهران آمده تا به هنر و فرهنگ این سرزمین بپردازد و برای من جای بسیار خوشحالی است که میتوانم در خدمت این مجموعه موسیقایی باشم.»
شهرام میرجلالی، نوازنده تار، گفت: «این کار افتخار بزرگی برای شهرداری است که نقش وزارت ارشاد را در این مقطع بازی میکند. البته همه میدانیم که وضع مالی شهرداری خوب است و تا آنجا که میدانم میتواند از پس هزینههای این ارکستر بربیاید. امیدوارم در این فضا بتوانیم اتفاقات خوبی را رقم بزنیم.»
هادی منتظری، نوازنده کمانچه، گفت: «امیدوارم تشکیل چنین ارکستری استمرار داشته باشد نه اینکه همچون قبل اجرا شود و دیگر اجرای دوبارهای از آن دیده نشد.»
فیروزی، نوازندهی عود گفت: نکات لازم را دوستان گفتند، خوشحالم که ارکستر شهر تهران راهاندازی شده و جوانها میتوانند جایی برای فعالیت داشته باشند.»
بابک ربوخه، مدیر امور موسیقی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ضمن اشاره به جزئیات تشکیل ارکستر شهر تهران، توضیح داد: «خوشبختانه از زمان پخش فراخوان حدود ۲۵۰ متقاضی برای حضور در ارکستر شهر تهران اعلام آمادگی کردهاند که امیدوارم در روزهای آتی، هنرمندان دیگر هم ثبتنام کنند تا آزمون را سریعتر برگزار کنیم. به هر حال طبق برنامهریزیهای انجام گرفته ظرف ۱۵ روز آینده از هنرمندان متقاضی تست گرفته میشود و یک ماه آینده نیز اولین فرمان رهبری ارکستر استاد اسماعیل تهرانی با برگزاری تمرین مجموعه در فرهنگسرای اندیشه صادر خواهد شد.»
وی در مورد ساختار اداری و حقوقی ارکستر شهر تهران گفت: «طبق صحبتی که با استاد اسماعیل تهرانی داشتیم، در حال حاضر دستمزد به عنوان حقوق ماهانه برای اعضا در نظر نگرفتیم اما قطعاً برای یک سال آینده شرایطی را فراهم خواهیم کرد که درآمدزاییای پیرامون ارکستر شهر تهران داشته باشیم. ما به طور حتم بر این موضوع واقف هستیم که ارکستر شهر تهران حتی در این مدت نیز نیازمند حمایتهای ویژهای است چرا که از نظر ما این ارکستر یک ارکستر حرفهای است و هدف ما این است که قبل از هر چیز این ارکستر پایدار بماند.»
اسماعیل تهرانی در ادامه اظهارات ربوخه گفت: «حاصل درآمد کنسرتهای ارکستر شهر تهران به هیچ عنوان به کسی تعلق نمیگیرد و طبق صحبتهایی که انجام گرفته، تمامی عواید حاصل از بلیتفروشی کنسرتها متعلق به نوازندگان خواهد بود. به هر حال من با میل و رغبت خودم و با طناب آقایان عبدالحسینی و ربوخه به راحتی در چاه افتادهام و امیدوارم شهرداری که متولی تشکیل چنین ارکستری است کاری کند که در هر استان نیز انگیزههای زیادتری برای تشکیل ارکستر شهر انجام پذیرد.»
رهبر ارکستر شهر تهران در مورد نحوه انتخاب رپرتوار اجرایی ارکستر گفت: «به طور حتم شورای فنی ارکسترها متشکل از آقایان میلاد کیایی، شهرام میرجلالی، حمید متبسم، هادی منتظری و فیروزی در رابطه با محتوای اجراها و رپرتوارها اظهارنظر خواهند کرد ضمن اینکه ما برای کنسرتهای خود سفارشهایی را به هنرمندان خواهیم داد که در زمان لازم نسبت به آن اطلاعرسانی خواهد شد. البته که ما نباید این نگاه را داشته باشیم که آثار تکراری و جذاب اجرا نداشته باشد اما مطمئن باشید در آینده نزدیک فراخوانی هم برای رپرتوارها خواهیم داشت.»
امیر عبدالحسینی در پاسخ به برخی از شبهات مطرحشده پیرامون ساختار اداری ارکستر شهر تهران تصریح کرد: «برگزاری این نشست خبری بعد از ۲۵ جلسه کاری متعدد با شورای فنی ارکستر شهر تهران بوده است و مطمئن باشید در این چند ماه ما در همه موارد اداری و حقوقی ارکستر شهر تهران نیز صحبت کردهایم که ساز و کار ما بر چه مبنایی باشد تا شاهد انحلال ارکستر نباشیم. ما حتی اسم این ارکستر را منتسب به شهرداری ننوشتیم تا اثبات کنیم کار ما بیشتر جنبه حمایتی است. آنچه که برای ما در این زمینه مطرح است، سفارش کار با عشق و علاقهای است که دوست داریم هنرمندان در این راستا قدم بگذارند و طبیعتاً برای چنین مجموعهای، بودجهها و هزینههای مختلف پیشبینی شده ضمن اینکه راهکارهایی هم برای حقوق مادی نوازندگان دیده شده که در مورد آن میتوانیم توضیحات بیشتری ارایه دهیم. ما هنرمند کارمند نمیخواهیم اما یقین بدانید ساز و کار مالی، اداری و اجرایی ارکستر شهر دیده شده و به تائید استاد اسماعیل تهرانی رسیده و مطمئن باشید حمایت ما یک حمایت محکم و خواستنی است.»
وی در پایان تصریح کرد: «ما هیأتی دور هم جمع نشدیم، قطعاً نگاهی داریم که اراده آن رسیدن به یک ارکستر منسجم موسیقایی است. نگاه ما یک نگاه بلندمدت است که قطعاً اگر فعالیتهای ارکستر شهر تهران متوقف شود، حتم داشته باشید به خاطر شرایط مالی نخواهد بود.»