محمد موسوی: هدفم آموزش اصولی صداسازی نی و سهتار به نوازندگان است
یکشنبه, 9 اردیبهشت 1397
محمد موسوی نوازنده نامآشنای نی صداسازی ساز نی و سهتار را بزرگترین هدف خود از برگزاری مسترکلاسهای آموزشی عنوان کرد.
به گزارش روابط عمومی انجمن موسیقی ایران، مسترکلاس نینوازی استاد محمد موسوی و شیوه سهتارنوازی به سبک استاد عبادی، به همت بنیاد آفرینشهای هنری نیاوران، ۲۲ اردیبهشت ماه در فرهنگسرای نیاوران برگزار میشود.
موسوی در این خصوص توضیح داد: تمامی کسانی که در این کارگاهها حضور مییابند باید چند دقیقه ساز بنوازند. در ادامه نکاتی را در خصوص نوازندگی آن فرد خواهم گفت تا ایرادات نوازندگیاش بر طرف شود.
محمد موسوی با اشاره به سابقه ۴۷ سالهاش در آموزش موسیقی گفت: به دور از هرگونه پرداختن به مسائل مالی بزرگترین دغدغهام صداسازی اصولی سازهای ایرانی بوده است، چرا که معتقدم بسیار مهم است از ساز چه صدایی بیرون میآید. همانطور که در کلاسهای آموزش خوانندگی هنرآموز ابتدا باید روی صدایش کار کند در نوازندگی نیز یک نوازنده باید با اصول صحیح نواختن بهخوبی آشنا باشد.
وی در ادامه افزود: متأسفانه شیوه نوازندگی بسیاری از بزرگان موسیقی ایران زمین چون جلیل شهناز و یا استاد عبادی رو به فراموشی است که یکی از دلایل این امر عدم حضور هنرجویان در کلاسهای موسیقی آنها بوده است. هنرآموز باید از نزدیک با استادان برجسته در ارتباط باشد تا بتواند چم و خم کار را بهخوبی فرا بگیرد. از سویی دیگر، آموزش باید همراه با عشق و علاقه باشد.
استاد محمد موسوی در پایان صحبتهایش شیوه نوازندگی استاد عبادی را بسیار سرآمد عنوان کرد و اظهار داشت: من افتخار داشتم و ۶ سال محضر استاد عبادی را درک کردم. او یکی از بهترین شیوههای سهتارنوازی را ایجاد کرد و علیرغم آنکه این شیوه نوازندگی بسیار سخت است، اما قطعاً هنرآموز پس از فراگیری آن میتواند درک و دریافت خود را از موسیقی بالا ببرد. از این رو، تلاش میکنم تا با برگزاری کارگاههای آموزشی موسیقی از این دست بتوانم شیوههای نوازندگی استادان برجسته را به نسلهای امروز آموزش دهم.
گفتنی است مسترکلاس نینوازی و شیوه سهتارنوازی به سبک استاد عبادی، شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه، ساعت ۱۵ در سالن گوشه فرهنگسرای نیاوران برگزار خواهد شد. علاقمندان میتوانند جهت هماهنگی و ثبت نام با شماره ۰۹۱۲۵۲۱۵۵۶۵ تماس گیرند.