دیدار استاد حسین علیزاده با دانشجویان و استادان دانشکده موسیقیِ دانشگاه هنر ایران
سه شنبه, 6 خرداد 1404

به گزارش نای ، هنگام ورود به محوطه دانشگاه، شرفعلی مریدی (دهلنواز) عرفان مریدی (سرنانواز) آهنگ جلوشاهی را (که معمولاً برای خیرمقدم به بزرگان نواخته میشده) نواختند.
پس از آن در صحن همکف دانشکده، گروه سپیز به سرپرستی عارف شاهدنواز چهارمضراب میگلی، گوشه بختیاری (با کمانچه حمیدرضا شمسینی) و سپس چهارمضراب بختیاری از ردیف تازه منتشر شده حسین علیزاده را اجرا کردند. ستاره تقدس با خواندن متنی حضور علیزاده را گرامی داشت و سپس محمدحسین نامور و دامون یعقوبی و مهدی ریحانی قطعه «ترکمن» علیزاده را بهصورت سهنوازی سهتار با سازهای ساخته محمد صادق محمدی نواختند.
ادامه برنامه در آمفیتئاتر دانشکده دنبال شد. ابتدا بابک خضرائی به بهانه انتشار اثر جدید علیزاده (دستگاههای موسیقی ایران) درباره ردیف سخنانی گفت و سپس کارن کیهانی درباره جایگاه حسین علیزاده در آهنگسازی ایران صحبت کرد و بهطور خاص به «نینوا» و «راز نو» پرداخت.
اجرای قسمتهایی از ردیف بیات ترک حسین علیزاده با تار محمدجواد محمدشاهی بخش دیگر برنامه بود و سپس حسین علیزاده به نکاتی ازجمله جایگاه و وظایف دانشگاه برای آموزش موسیقی ایرانی اشاره و پیشنهادهایی ارائه کرد و به پرسشهای حاضران پاسخ گفت.
پس از آن گروه نوازندگان به سرپرستی دانیال شاه محمدی نبی به اجرای تصنیفی در چهارگاه ساخته حسین علیزاده پرداخت.
بعد از استراحت، حاضران در صحن دانشکده جمع شدند تا از لوحی سفالی، که با الهام از اصطلاحاً مُهر چغامیش ساخته شده است، رونمایی کنند. این لوح با حمایت مالی منوچهر عزیزی بهدست مهدی رسولپور از روی طرح هلن کانتور (باستانشناس دانشگاه شیکاگو و سرپرست تیم حفاری این تپه) از یک اصطلاحاً مُهر گِلی ایلامی مربوط به حدود ۳۲۰۰ پیش از میلاد (۵۲۰۰ سال پیش) ساخته شده است. این مهر که در موزه ایرانباستان نگهداری میشود در حفاریهایی که حدود سالهای ۱۹۶۱ تا ۱۹۶۶ در تپه چغامیش (در شمال دزفول) به دست آمده و یک گروهنوازی (شامل چنگنواز، نفیرنواز، کوبهاینواز و یک خواننده) را مجسم و بر وجود نظام موسیقایی در آن زمان دلالت میکند. محمدرضا تفضلی قطعهای به این مناسبت برای چنان گروهی ساخته که با رهبری رسا عبادینیا، خوانندگی سعید رحیمیپور و همراهی دیبا والی، نوازنده چنگ (هارپ سلتیک)، آرین خدایار، نفیرنواز، و پرنیا طباطبایی، کوبهاینواز، اجرا شد و مورد استقبال حاضران قرار گرفت. گفتنی است نفیر سفالی این اجرا به دست سعید سالکی ساخته شده است.
