X

سبک‌های مختلف موسیقی آوازی در جشنواره رضوی

یکشنبه, 8 اردیبهشت 1398

محمدحسین اسماعیلی معاون هنری سینمایی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران گفت: چهارمین جشنواره آواها و نواهای رضوی دارای ویژگی هایی نسبت به دوره های قبل است که هم به لحاظ کمی و هم به لحاظ کیفی قابل تأمل است.

وی در این باره توضیح داد: در دوره اول، موسیقی نواحی و موسیقی ردیف دستگاهی بیشتر مورد نظر بود، در دومین دوره با تصمیم شورای سیاستگذاری جشنواره، سایر سبک های موسیقی از جمله نواهای آیینی پاپ، تلفیقی- ترکیبی، موسیقی کرال( آکاپلا) و بخش ملل نیز به این جشنواره اضافه شد و با این کار جشنواره دوم دارای گسترش بیشتری شد. در سومین دوره جشنواره نیز حوزه آهنگسازی، تنظیم و تولید ملودی در سبک های مختلف موسیقی مورد توجه بود و امسال در چهارمین دوره جشنواره بر اساس تصمیم شورای سیاستگذاری، موسیقی آوازی محور جشنواره خواهد بود.

مسئول نمایندگی بنیاد امام رضا(ع) در استان تهران افزود: بخش آواهای رضوی شامل مولودی خوانی، مرثیه خوانی، توسل خوانی، منظومه خوانی، ثنا و نیایش، مناجات خوانی، منقبت خوانی، چاوشی خوانی، پیشخوانی های تعزیه، موسیقی آوازی و … در تمامی حوزه های موسیقی ایرانی ( مقامی – ردیف دستگاهی) است که هنرمندان عزیز سراسر شرکت می توانند در این بخش آثار خود را ارسال کنند.

اسماعیلی بیان کرد: بخش نواهای رضوی نیز شامل همنوازیِ ساز و آواز در تمامی حوزه های موسیقی ایرانی( اقوام – ردیف دستگاهی) است و الزاماً می بایست با کلام همراه باشد.

وی به بخش های دیگرِ این دوره از جشنواره سراسری آواها و نواهای رضوی اشاره و تصریح کرد: از ویژگی‌های این جشنواره این است که ما امسال همچون دوره قبل یک رویکرد بین‌المللی به جشنواره داریم و گروهایی از کشورهای مختلف به ایران دعوت خواهیم کرد.

اسماعیلی در پایان گفت: همچنین در بخش مرور آثار تولید شده دستاوردهای هنرمندان و ذاکران فرهنگ رضوی توسط هیات داوران جشنواره مورد ارزیابی قرار گرفته و از هنرمندان برجسته ای که در این زمینه تولیدات هنری فاخری داشته باشند تجلیل خواهد شد.

علاقه مندان می توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فراخوان و یا ثبت نام و شرکت در جشنواره به پایگاه اطلاع رسانی Tehran.shamstoos.ir مراجعه کنند.

چاپ
>