X

برگزاری هشتمین «فستیوال موسیقی کلاسیک تا معاصر»

شنبه, 11 اسفند 1397

هشتمین فستیوال موسیقی کلاسیک تا معاصر از روز یکشنبه دوازده اسفندماه طی پنج شب در تالار رودکی برگزار خواهد شد و گروه موسیقی تهران میزبان شرکت کنندگان خواهد بود.

 گروه موسیقی تهران که توسط فریماه قوام‌صدری و علیرضا مشایخی در سال ۱۳۷۲ تأسیس شد، تاکنون هفت فستیوال برگزار کرده، در هر دوره‌ی آن بیش از ۸۰ نوازنده در قالب سُلو، آنسامبل و اُرکستر شرکت داشته و بیش از ۴۰ آهنگساز را به جامعه‌ی موسیقی ایران معرفی کرده است.

«گروه موسیقیِ تهران» به‌واسطه‌ ساخت وحدت‌بخش آن یعنی «فستیوال موسیقیِ کلاسیک تا معاصر»، به‌عنوان یک جریان پیشرو در پژوهش و گسترش «موسیقی نو» در ایران، همواره درصدد روشنگری بوده است. ازاین‌رو در هر دوره از فعالیت خود سعی داشته است تا مبتنی بر یک مبنای علمی و آکادمیک، فضای مناسبی برای معرفی نوازندگان و آهنگسازانی باشد که به نوگرایی می‌اندیشند.

در هشتمین «فستیوال موسیقی کلاسیک تا معاصر»، آثاری از علیرضا مشایخی، رامین امیر ارجمند، اشکان پاشازاده، اشکان خمسه‌پور، علیرضا خیابانی و سمیرا واثق‌نیا برای نخستین‌بار اجرا و معرفی می‌شوند. همچنین فریماه قوام‌صدری نوازنده‌ی به‌نامِ پیانو قطعه «شهرزاد»، آیدا سیغاریان پیانیست مقیم پُرتو باهمراهیِ «اُرکستر مجلسیِ شرق» به‌رهبریِ مهرداد تیموری «کنسرتو برای پیانو» اپوس ۱۹۷، صنم قراچه‌داغی نوازنده‌ ویلنسل باهمراهی همین اُرکستر، «کنسرتو برای ویلنسل» شماره‌۵ اپوس ۲۴۳ و نازنین احمدزاده نوازنده‌ی اُبوا قطعه‌ی «تارا» اپوس ۲۳۹ شماره‌ی ۲، و علیرضا خیابانی باهمراهی «اُرکستر موسیقی نو» به‌رهبری سعید علیجانی قطعات «مِرکوری» اپوس ۱۹۶، «سُنات ۸۲ » اپوس ۱۲۸ شماره‌ی ۴ و «سُنات شماره‌ی ۲» اپوس ۱۳۸ برای پیانو و اُرکستر، و باهمراهیِ «اُرکستر ریکُردر پارس» به‌رهبری مهرداد تیموری قطعه‌ «متاایکس» شماره‌ی ۵ اپوس ۱۹۷، از آثار علیرضا مشایخی را اجرا می‌کنند.

«آنسامبل کاروان» به‌سرپرستی فرزان فرنیا، نفرات برگزیده‌ «جشنواره‌ی موسیقی جوان» در بخش نوازندگیِ پیانو، و همچنین رژیس پرودُم نوازنده‌ی چیره‌دست کنترباس از کشور فرانسه هشتمین «فستیوال موسیقیِ کلاسیک تا معاصر» را همراهی می‌کنند.

«گروه موسیقیِ تهران» مبتنی بر اندیشه‌ علیرضا مشایخی و همراهی فریماه قوام‌صدری، با تلقی و صورت‌بندی ویژه‌ای از مفهوم فستیوال، روند شایع و خطی تاریخ موسیقی را لغو و گردهم‌ آیی میان دوره‌های متفاوت تاریخ موسیقی برقرار می‌کند. از این‌رو «فستیوال موسیقی کلاسیک تا معاصر» درصدد است تا جشنی برای «امرِ نو» و «موسیقی نو» باشد. در این صورت‌بندی، فستیوال به معنای حقیقی خود بازمی‌گردد که نتیجه‌ی آن گردهم‌آیی تاریخ، ترادیسیون و گذشته است.

علاقه‌مندان جهت تهیه بلیت می‌توانند به سایت ایران کنسرت مراجعه کنند.

چاپ
>